Want your
own Fotopage?







 
Ijah's Life Jurney

By: ijah teddy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 4-Aug-2006 03:07 Email | Share | Bookmark
Percutian ke Pulau Redang

Alang sekeluarga masa kat Hotel Primula KT
Bersama anak2 saudara kesayanganku sebelum brekfast
Kat Jeti Shahbandar.. tunngu feri aa
Amin dengan Uncle Zaid nya tengah exited tunggu feri
get ready depan pintu jeti.. nak lari naik feri
belakang kami tu pintu jeti la..posing dulu!
me and my beloved sister.. sama tak? tak sama eh?
ambik air mineral dulu sebelum masuk feri
ada angsa putih tau dlm feri
Amin exited masa feri nak mula gerak
antara pulau2 kecik yg kami lalu
muka letih menahan ombak laut
tak mabok laut..sebab dah makan ubat yea yea
aiseh panas aaa plak kat sini
cepat skit snap.. jenuh tahan panas ni
jom kita peace Mak Ijah..
pasangan romantik ni bawak sunglass laa.. patut la tak panas
 
pasangan romantik ni lupa bawak sunglass... adusss silau laa
anak beranak.. bg lang ngan amirul di hujung feri
lagi pulau-pulau kecil ditempuh sebelum sampai ke Pulau Redang
sampai gak kat Berjaya Redang Beach Resort ni haa
orkid betul ke tipu tu?
Alang tengah uruskan hal2 check in
pantai di Berjaya.. bersih tu yg seronok nak lepak
petang di Pulau Redang
Zaid menikmati keindahan pantai di petang hari
berdebar2 nak pi snorkeling ni
dahi bertanda ngan gogle.. best gak snorkeling ni
kulit amirul dah start gelap
anak penyu kat dalam makmal Pusat Taman Laut Pulau Redang
jeti Taman Laut
kesian zaid..keletihan akibat muntah..mabuk laut
tengah bg ikan makan roti tu
tunggu eh.. Alang nak try cekup sekor
alamak gogle ni buat hal plak..
aduss.. pedih plak kena air laut ni
saya mandi kat laut tau..jgn kata kat swimming pool plak
ok geng.. mari kita kerjakan ikan2 ni
amin dan ready nak masuk air ni
ishhh rasa berat plak life jeket ni haa
bg lang bertapa dlm air
apa2 pun syg meh kita bergambo dulu
pemandangan kat Taman Laut
mirul baru bagi ikan makan roti france td
nantikan kepulangkan ku kay
gaduh ngan ikan ke?
berehat jap la
dengki.. jgn bg gambo amin nampak tau!
lihat la pandang la mukaku yg bakal hangus sat lg
mak ijah ni kacau amin nak snorkeling la
vote for amirul!!
Pantai Taman Laut memang terjaga kebersihannya
Selamat Datang!
kebersihan airnya
semua tgh sibuk tgk ikan
nampak tak anak2 ikan tu?
bersihkan air kat sini?
Pulau Redang Marine Park
jalan ke makmal tuk tgk baby turtle
kemudahan bersantai disediakan
nak bertolak balik hotel dahh
pas ni amin nak terjun pool plak
ngantuk plak lepas berendam ni
mari kita kejar dugonggg!!
nak balik berkemas
perjalan balik ke bilik
bye.. jalan dulu eh
manja manja skit
tunggu bas nak pi jeti ni
Pada 28 Julai 2006 malam kami (saya, Zaid, Alang, Bang Lang, Amin & Amirul) bertolak ke Kuala Terengganu. Dah lama kami rancang percutian ni.. hadiah kahwin kita org dari Alang dan Bang Lang. Seronok sebab pegi 2 keluarga kan... sampai ke KT dalam jam 5 pagi.. check in hotel untuk tido kejap.. jam 8 pagi bergegas cari brekfast sebab feri ke Pulau Redang jam 10 pagi di Jeti Shah Bandar.. pengalaman yang paling syok time pi snorkeling .. tak sangka akhirnya buat gak aktiviti tu.. memula takut gila.. tapi bila dah tengok karang yang catik2 dan ikan yg warna warni.. takut tu hilang sendiri... lagi best bila bot tinggalkan kami kat Marine Park..subahanallah.. banyak nye ikan cantik2.. jangan kata roti.. abis jari2 kita org pun digigitnya ..ini kali kedua saya pi ke Pulau Redang dan kali pertama tuk Zaid.. kami bertolak balik 31 Julai 2006.. bye bye redang... tunggu kami datang lagi ye..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net